De Baronessen van de Delicatessen brengen de adellijke hoffelijkheid weer in beweging. Wat is de rol van een vrouw en wat maakt een heer tot een echte gastheer? Wie laat wie voorgaan als we elkander passeren? Laat de man de vrouw gaan, en wie opent hier de deuren voortaan? Wist u dat een echte heer opstaat bij het verlaten van de tafel door een dame? Over tafelschikking en placeren is heel wat uit de doeken te doen en behoorlijk uit te weiden. Te pas en te onpas kuchen is geen aanrader, want dat kan destrastreuse gevolgen lijden.

Tijdens deze interactieve etiquette workshop zal er veel aandacht besteed worden aan het kiezen en opleiden van de tafelvoorzitters. Deze blijken verantwoordelijk te zijn voor het algeheel verloop van de avond, en lopen daardoor het vuur onder de schoenen vandaan.

Gedurende de avond zullen er verschillende thema’s over de tafel gaan. Denkend aan Pret met het servet, de Doodse stilte voor bidden en bedanken, Proost op de toost, De ligging en schikking van het tafelzilver, het samen drinken en klinken dat over snuiven, gorgelen en spugen gaat, Het wenken en aandacht schenken aan de ober, Dansen en sjansen te pas en onpas, Vragen of ongevraagd klinken van losgeld ofwel een gooi om de fooi. Tijdens het diner is het ten strengste verboden onvolmaakt te tafelen. Hierbij wordt het echte plezieren van de tafelmanieren uitvoerig aan de orde gesteld.

Wij wensen u Smakelijk eten voor uw tafelgenoten en een uitzonderlijke culinaire voortzetting onder interactieve etiquette begeleiding van de drie baronessen van de delicatessen.

Wij hopen u snel te ontmoeten bij uw sitting diner en natuurlijk worden alle dinergangen onder 3 stemmig gezang ten gehore gebracht.